Suosituimmat kirjat – Löydä uusi suosikkisi tänä vuonna!

Suosituimmat kirjat 2023 Vuosi 2023 on tuonut mukanaan paljon mielenkiintoisia kirjoja sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta kirjailijoilta. Tässä osiossa käydään läpi suosituimmat kirjat vuonna 2023. Kotimaiset kirjat Kotimaisista kirjoista suosituimpiin kuuluu Sari Luhtasen kirjoittama ”Tuhkimo tennareissa”. …

Suosituimmat kirjat 2023

Vuosi 2023 on tuonut mukanaan paljon mielenkiintoisia kirjoja sekä kotimaisilta että ulkomaalaisilta kirjailijoilta. Tässä osiossa käydään läpi suosituimmat kirjat vuonna 2023.

Kotimaiset kirjat

Kotimaisista kirjoista suosituimpiin kuuluu Sari Luhtasen kirjoittama ”Tuhkimo tennareissa”. Kirja on LOVE-kirjasarjan teos ja sopii erityisesti nuorille aikuisille. Kirjassa seurataan nuoren naisen matkaa kohti unelmiaan ja itsenäisyyttä.

Toinen suosittu kotimainen kirja on Tuula Kallioniemen ”Pitkä ja komee”. Kirja on LOVE-kirjasarjan teos ja sopii erityisesti nuorille aikuisille. Kirjassa seurataan nuoren naisen matkaa kohti itsenäisyyttä ja oman paikan löytämistä maailmassa.

Ulkomaalaiset kirjat

Ulkomaalaisista kirjoista suosituimpiin kuuluu Kiera Cassin kirjoittama ”Petetty”. Kirja on jatko-osa suositulle ”Valinta” -kirjasarjalle. Kirjassa seurataan päähenkilön taistelua rakkauden ja vallan välillä.

Toinen suosittu ulkomaalainen kirja on Catherine Doylen ja Katherine Webberin kirjoittama ”Kruunun tyttäret”. Kirja on fantasiakirja, joka sopii erityisesti nuorille aikuisille. Kirjassa seurataan kruunun tyttärien seikkailuja taianomaisessa maailmassa.

Näiden kirjojen lisäksi vuonna 2023 julkaistiin monia muitakin mielenkiintoisia kirjoja, jotka ovat saaneet paljon huomiota ja kiitosta lukijoilta.

Suosituimmat kirjailijat

Kotimaiset kirjailijat

Suomalaiset kirjailijat ovat saavuttaneet suurta suosiota viime vuosina. Erityisesti dekkarikirjailijat ovat keränneet paljon lukijoita kotimaassa ja ulkomailla. Yksi suosituimmista kotimaisista kirjailijoista on Matti Yrjänä Joensuu, joka tunnetaan erityisesti Jussi Vares -dekkarisarjastaan. Toisena suosikkina voidaan mainita Sofi Oksanen, joka on kirjoittanut menestyksekkäitä romaaneja kuten ”Puhdistus” ja ”Kun kyyhkyset katosivat”.

Ulkomaalaiset kirjailijat

Ulkomaalaiset kirjailijat ovat myös suosittuja Suomessa. Erityisesti jännityskirjailijat ovat saavuttaneet suurta suosiota. Yksi suosituimmista ulkomaisista kirjailijoista on tanskalainen Jussi Adler-Olsen, joka on kirjoittanut menestyksekkään Q-sarjan dekkareita. Toisena suosikkina voidaan mainita brittiläinen Jojo Moyes, joka on kirjoittanut useita romanttisia bestseller-romaaneja kuten ”Me Before You” ja ”The Giver of Stars”.

Lukijoiden arvostelut

Positiiviset arvostelut

Lukijat ovat antaneet suosituimmille kirjoille erittäin positiivisia arvosteluja. Useat kirjat ovat saaneet lukijoilta täydet viisi tähteä. Esimerkiksi Yuval Noah Hararin teos ”Sapiens: Ihmisen lyhyt historia” on saanut ylistystä sen mielenkiintoisesta ja informatiivisesta sisällöstä. Kirja kertoo ihmiskunnan historian kehityksestä alkuaikojen metsästäjä-keräilijöistä nykypäivän globaaliin yhteiskuntaan asti.

Toinen suosittu kirja on Tommi Kinnusen ”Neljäntienristeys”. Kirja kertoo perheestä, joka asuu maaseudulla ja joutuu kohtaamaan monia haasteita. Lukijat ovat kehuneet kirjan syvällistä henkilöhahmojen kehitystä ja kauniita kuvauksia luonnosta.

Negatiiviset arvostelut

Vaikka suosituimmat kirjat ovat saaneet pääasiassa positiivisia arvosteluja, on myös joitain negatiivisia arvosteluja. Esimerkiksi Miika Nousiaisen teos ”Juurihoito” on saanut kritiikkiä sen epärealistisesta juonesta ja kliseisistä henkilöhahmoista. Toisaalta, jotkut lukijat ovat pitäneet kirjasta sen kepeän ja humoristisen tyylin vuoksi.

Toinen kirja, joka on saanut negatiivisia arvosteluja, on Nadja Sumanenin ”Rambo”. Monet lukijat ovat kritisoineet kirjan väkivaltaisia kohtauksia ja epämiellyttävää kerrontatyyliä. Kirja kertoo nuoresta naisesta, joka joutuu selviytymään terroristihyökkäyksen jälkeisessä maailmassa.

Kirjakauppojen myydyimmät kirjat

Kirjakauppaliitto julkaisee kuukausittain listan Suomen myydyimmistä kirjoista. Listan perusteella suomalaiset lukevat enimmäkseen kaunokirjallisuutta, mutta joukossa on myös muutama tietokirja. Vuoden 2022 huhtikuun myydyimmät kirjat olivat Michelle Obaman ”Valo meissä kaikissa”, Linka Neumannin ”Norjalaisia villapaitoja” ja Rutger Bregmanin ”Hyvän historia”. Lähde

Kirjakauppaliiton tilastojen mukaan suurin osa myydyimmistä kirjoista on suomennettuja teoksia. Suomen myydyimmät kirjat vuonna 2022 olivat Guinness World Records 2023, joka oli myydyin käännöskirja, ja Michelle Obaman ”Valo meissä kaikissa”, joka oli vuoden myydyin kirja. Lähde

Kirjakauppojen myydyimmät kirjat kertovat siitä, millaisia kirjoja suomalaiset lukevat eniten. Listan perusteella näyttää siltä, että suomalaiset ovat kiinnostuneita niin kotimaisesta kuin ulkomaisestakin kaunokirjallisuudesta.

Vuoden parhaat kirjat

Vuosi 2022 oli täynnä mielenkiintoisia ja monipuolisia kirjoja, joita oli ilo lukea. Suomalainen.comin asiakkaat valitsivat vuoden 2021 parhaiksi kirjoiksi muun muassa Kati Hiekkapellon romaanin ”Terveisiä Hangosta” ja Leena Lehtolaisen dekkarin ”Kadonneet”.

Kirja.fi Top 20 -kirjalistalla vuodelle 2022 löytyy monipuolisia kirjoja eri genreistä. Listan kärjessä on muun muassa Anniina Mikaman kirjoittama ”Nainen joka unohti”, joka on koskettava tarina rakkaudesta, menetyksestä ja uudelleen löydetyistä unelmista.

Jos kaipaat klassikoita, kannattaa tutustua Kertojanaani.fi ”Parhaat kirjat kautta aikojen” -listaan, joka sisältää 75 kirjaa eri aikakausilta ja genreistä. Listalta löytyy muun muassa Leo Tolstoin ”Sota ja rauha”, F. Scott Fitzgeraldin ”The Great Gatsby” ja Harper Lee’n ”Kesyttämätön”.

Kaiken kaikkiaan vuoden parhaat kirjat tarjoavat monipuolisen kattauksen eri genrejä ja tarinoita, joita kannattaa ehdottomasti tutustua.

Jätä kommentti